Veilig mennen

Veilig mennen begint natuurlijk met een gehoorzaam en verkeersmak paard. Daar hebben wij er gelukkig veel van! Daarnaast zijn de tuigen ook een zr belangrijk onderdeel van de veiligheid.

terug naar boven

Tuigage

Al sinds 1986 gebruiken wij naar zr grote tevredenheid tuigen van Fa. Gebr. Van der Wiel, Achel, Belgie. De pasvorm, leersoort, duurzaamheid en veiligheid zijn de belangrijkste aspecten voor deze keuze. Zowel de paarden als ponys hebben tuigen op van Van der Wiel. Ook al onze trainingstuigen zijn van deze makelij. Immers een jong paard beleer je juist met het beste en sterkste tuig dat je hebt !!! Mijn enkelspan tuig ( paard) is inmiddels 11 jaar oud en ( helaas voor Henk en Cees van der Wiel) nog nooit terug geweest voor reparatie. Met dit tuig hebben we alle jonge paarden beleerd dus het heeft echt wel wat te verduren gehad: altijd schoonmaken na gebruik en regelmatig invetten zorgt voor lang behoud van je tuig !! Innovatie en service van de Firma Van der Wiel zorgen ervoor dat we nog steeds trouw onze tuigen bij hen (op maat) bestellen.

Vaak hoor ik om mij heen dat de tuigen zo duur zijn. Nou mijn veiligheid is behoorlijk wat geld waard hoor !!! De meeste ongelukken gebeuren nl. doordat er iets afbreekt van het tuig wanneer het paard bijvoorbeeld een ruk geeft, nadat het geschrokken is. Veiligheid staat hoog in het vaandel, voor zowel mijzelf als mijn klanten. Nog een belangrijk onderdeel in het veilig aangespannen rijden zijn natuurlijk de menwagens.

terug naar boven

De menles wagens

Zowel in de koetsenverhuur als de menlessen hebben we een grote verscheidenheid in rijtuigen. Voor elk evenement een passend rijtuig . is een slogan die we in ons bedrijf dan ook veelvuldig gebruiken Voor zowel enkel als dubbelspan paarden en ook voor ponys heb ik diverse menwagens ( Clever en Wijkmans) staan met bijna allemaal luchtbanden eronder. Rijden heerlijk comfortabel, alles is geremd en natuurlijk voorzien van reflectoren, driehoek en verlichting.( foto Verplichte afgeknotte driehoek) Alle wagens zijn voorzien van de bekende veiligheids snelsluitingen die in geval van nood gemakkelijk los kunnen worden gemaakt.

Laatste onderdeel van veilig mennen is natuurlijk de koetsier/ menner. Gelukkig kan ik de meeste mensen dit onderdeel goed leren door de juiste begeleiding, eigen ervaring en heel veel geduld. Aangespannen rijden is een inspanning die een positieve ontspanning geeft, met veel plezier en voldoening !

terug naar boven

ontworpen door: studio immo