Menles

Een menles duurt ongeveer anderhalf uur. In principe geef ik alleen priveles aan maximaal twee menners tegelijk. De reden hiervoor is dat u dan goed en intensief les krijgt. De eerste 2 lessen krijgt u instructie aan het mentoestel (Enkelspan -beginners) Dit zijn 2 leidsels met gewichten aan het uiteinde eraan zodat u de handgrepen van het Achenbach systeem leert en het paard er dus geen hinder van heeft.

De praktijk lessen die daarop volgen duren eveneens anderhalf uur. Hierbij wordt de juiste wijze van optuigen van het paard geleerd en vertel ik u alles over het tuig en benoem de onderdelen hiervan regelmatig. Na het inspannen voor de wagen gaan we richting parkeerterrein om daar al de eerste bochtjes te maken. Na enkele lessen kunt u al het verkeer in gaan om verkeerssituatie´s te ondervinden. Onze paarden zijn braaf, correct afgericht en uiteraard verkeersmak. Bij thuiskomst wordt uiteraard weer de juiste wijze van uitspannen en het tuigage afnemen aangehouden.

terug naar boven

Starten met lessen

Ik geef het hele jaar door les ! In de zomertijd ook ’s avonds en in de wintertijd overdag en op zaterdag. U kunt gewoon in overleg een dag en tijdstip afspreken dat u het beste uitkomt ! Ook voor mensen die even een aantal ‘opfris’ lesjes willen hebben kunt u natuurlijk bellen. Indien gewenst kan ik ook op locatie ( bij u thuis of op de manege) les komen geven als u met uw eigen aanspanning wilt lessen. Tijdens lessen vanaf de grond maak ik gebruik van een Kenwood instructie-systeem met head-set, zodat u altijd gegarandeerd alles hoort tijdens de les. Wel zo prettig als u zich aan de andere kant van de rijbaan begeeft !

Dressuur, kegelparcours en gehoorzaamheids trainingen, beleren van uw paard zijn dan de diverse mogelijkheden.

terug naar boven

Koetsiersbewijs

Vier a vijf maal per jaar worden er bij ons op het bedrijf examens afgenomen ten behoeve van het Koetsiersbewijs. Zowel enkelspan, dubbelspan als vierspan. De examinator van de SRR ( Stichting Recreatie Ruiter) komt dan naar Uithoorn toe om de examens af te nemen. U rijdt hierbij met onze paarden/ pony’s. Gemiddeld genomen heeft u circa 10 tot 12 menlessen nodig voordat u hieraan kunt deelnemen, dit is echter een gemiddelde en hangt natuurlijk sterk af van uw voor opleiding en vaardigheden met paarden.

Het koetsiersbewijs is ‘nog ‘niet verplicht, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet al te lang meer duren.terug naar boven

Achenbach mensysteem

Allereerst leer ik iedereen het paard vriendelijke Achenbach systeem. Deze methode ( bedacht door de Hr. Benno von Achenbach in 1869) is zeer vriendelijk voor paarden omdat het als basis heeft dat je de leidsel nageeft in plaats van dat je aan de leidsel trekt. Een ander voordeel is dat je met 1 hand kunt mennen. Handig om verkeertekens te geven (of je telefoon aan te nemen !)

Het 2 handig mensysteem gebruikt men tijdens de normale dagelijkse trainingen in de dressuur of kegel parcours.

terug naar boven

Prijzen

De prijs van een menles is van vele factoren afhankelijk. Wilt u enkelspan les ( 1 paard/ pony) of dubbelspan ( 2 paarden/ pony’s) . Rijdt u een paard/ pony van ons of paarden/ pony’s en van uzelf ? Wilt u op eigen locatie les of komt u hierheen ??

Belt u gerust voor meer info en prijzen: Gonny van den Broek 06-21204473. Ook bent u van harte welkom na een telefonische afspraak voor bezichtiging van ons bedrijf of voor een proefles.

terug naar boven

ontworpen door: studio immo